HuurdersAdviesRaad zet zich in voor duurzaamheid

De HuurdersAdviesRaad in Roosendaal zet haar fusiebudget in voor duurzaamheid. Dit budget geldt voor een periode van 4 jaar.
Cees Uytewilligen is voorzitter van deze huurdersorganisatie: "Alle huurders kregen een gratis pakket met 14 ledlampen in verschillende soort en maten. Dit levert een mooie besparing op. Met het overige fusiebudget willen we in drie jaar tijd 1000 huurhuizen voorzien van zonnepanelen. In 2021 leggen we als proef bij tien huizen zes zonnepanelen."

Niet elk huis komt zomaar in aanmerking voor zonnepanelen. Cees: "We kiezen bewust voor huizen die bijvoorbeeld tijdens een renovatie al zijn verduurzaamd, zodat we geen zonnepanelen leggen die er over een paar jaar, bij een mogelijke dakrenovatie, weer af moeten. Waar mogelijk benaderen we eerst de wijken waar financieel de nood het hoogst is. Als alles volgens planning verloopt, leggen we in 2021 bij 333 huizen zonnepanelen. Dankzij het fusiegeld gaat de huur niet omhoog, maar betaalt de huurder 4,50 euro per maand voor servicekosten. Die 4,50 euro zijn snel terugverdiend. Volgens een snelle berekening leveren zes zonnepanelen een energiebesparing van 300 tot 400 euro per jaar op!"