Altijd een spannend moment: de dag waarop je een kijkje mag nemen in je nieuwbouwappartement en afmetingen kan opnemen voor de inrichting. Dat moment brak vanmiddag aan voor de toekomstige bewoners van het eerste woongebouw aan de Juvenaatlaan in Etten-Leur.

Meten is weten
Op deze locatie bouwen we drie gebouwen met in totaal 75 appartementen. Het grootste gebouw is nu zo ver, dat de huurders een kijkje konden nemen in 'eigen keuken'. Projectleider bij Alwel, Jakko van Aken: "Door dit kijk- en meetmoment te organiseren, krijgen de bewoners een goed beeld voor de inrichting van hun appartement en weten ze wat ze nodig hebben voor het stofferen ervan. De oplevering van dit woonblok staat kort na de vakantieperiode gepland. De twee andere woongebouwen volgen een aantal weken later. Als de exacte datum bekend is, informeren we uiteraard eerst de toekomstige bewoners hierover."


De eerste indruk
"Netjes afgewerkt", "veel licht" en "ruim opgezet" zijn de meest gehoorde opmerkingen. Zo vertellen Annemarie en Jan Jaspers: "het is netjes, van binnen en van buiten. Het grote balkon is fijn, we kunnen er onze hele tuinset kwijt. Er is buiten genoeg leven en beweging te zien, wat wij gezellig vinden. We hoeven straks alleen nog een aantal muren een kleurtje te geven en wat te sauzen en dan zijn we klaar. Een groot voordeel is de lift waardoor we geen trappen meer hoeven te lopen. We hebben zin om te verhuizen!"

Annemarie en Jan Jaspers
een woonkamer met zicht op de bouw


Onderhoudsvriendelijker
Een andere toekomstige bewoner is Henk Marçé. Hij vertelt: "het is heel netjes afgewerkt en de architect heeft ook iets moois neergezet als je kijkt naar de variatie in gevels en ramen." Een paar deuren verder zijn Stella Roselle en haar man het appartement aan het inspecteren. "Het balkon is groot en we hebben een mooi uitzicht op de hoek met veel licht. Aan de ruimte moet ik even wennen want we komen vanuit een groot huis maar dit is onderhoudsvriendelijker", aldus Stella.

Gelijkvloers
De reden voor Jolanda en Peter Haasnoot om naar de Juvenaatlaan te verhuizen is omdat ze gelijkvloers willen wonen. Jolanda: "de kinderen zijn de deur uit en we hadden geen zin meer om de tuin te onderhouden. De eerste indruk is ons 100% meegevallen." Peter vult aan: "het appartement is mooi en ruimer dan verwacht. Het is toch moeilijk om vanaf foto's in te schatten hoe het er precies uit komt te zien."

Jolanda en Peter Haasnoot
eerste indrukken delen bij de trap


Een leuk team en een goede sfeer
Uitvoerder Ad van Abeelen en werkvoorbereider Bert Evers, beiden werkzaam bij aannemer Hazenberg, waren ook aanwezig om vragen te beantwoorden. Ze zijn blij met de leuke reacties van de toekomstige bewoners. "We werken met een leuk team en er heerst een goede sfeer. Er wordt meegedacht door alle betrokken partijen en dat maakt het plezierig bouwen. Als we de bouwborden die van tevoren gemaakt zijn vergelijken met de werkelijkheid kunnen we stellen dat het heel goed geslaagd is", aldus Ad en Bert.

Op tijd en naar verwachting
De bouw van dit project is goed en volgens planning verlopen. Projectleider Van Aken vertelt: "Twee jaar geleden presenteerde Hazenberg de impressies tijdens de prijsvraag. Nu is het klaar en komt het project overeen met onze verwachtingen: op deze plek staan drie mooie gebouwen, midden in het groen. Kenmerkend is de strakke, moderne baksteenarchitectuur met een warme uitstraling. We kijken met trots naar het prachtige resultaat en hopen dat alle huurders hier met veel plezier gaan wonen."