Aan de President Kennedylaan in Roosendaal komen 20 flexwoningen. Bijzonder! Het zijn kleine, kant-en-klare huizen. Speciaal bedoeld voor mensen die snel, tijdelijk woonruimte nodig hebben. Dat hier behoefte aan is, blijkt duidelijk uit de enorme interesse.

Het zijn begane grondwoningen met een oppervlakte van ongeveer 32 m2 en een huurprijs van € 463,35. Bewoners (één of twee personen, zonder kinderen) krijgen een huurovereenkomst voor maximaal twee jaar. Zo blijven de woningen beschikbaar voor mensen die snel woonruimte nodig hebben. Marc van der Steen vestigingsmanager van Alwel in Roosendaal licht toe: "We merken dat er te weinig huurwoningen zijn in de sociale huursector. Vooral voor iemand die dringend op zoek is naar een huis. We zorgen dat ze beschikbaar blijven door een tijdelijke huurafspraak te maken. Dat dit werkt weten we uit eerdere ervaring."

Inmiddels hebben al 200 woningzoekenden op de eerste 10 flexwoningen gereageerd. Eind juni staan ze er al. De rest volgt na de zomer. Nieuwsgierig? Je blijft op de hoogte via klikvoorwonen.nl.