Donderdagavond 3 oktober stroomt de grote ruimte op de eerste etage van XEL vol met zo'n 40 bezoekers. Het zijn jongeren en omwonenden die zich hebben aangemeld voor de presentatie over de duurzame nieuwbouwprojectplannen op deze locatie. Om duurzaamheid nog eens extra te benadrukken en de avond ook een sociale verbinding mee te geven, sluiten we af met een pubquiz.

Begin volgend jaar is het definitieve ontwerp bekend
Projectleiders bij Alwel, Marieke en Kaan, doen de aftrap en vertellen over de aanstaande bouw van 75 appartementen voor jongeren: studio's en tweekamerappartementen, waarvan ongeveer 5 woon/werkruimten op de begane grond. De meeste appartementen zijn geschikt voor 2 personen. Het nieuwe gebouw wordt een hippe woonplek met kenmerkende entree en groen aan de gevels. Het delen van een auto, wasmachines, dakterras en multifunctionele ruimte. We verwachten begin volgend jaar een keuze te maken voor het definitieve ontwerp.

Verhuur start medio 2021 op basis van loting
De plannen worden enthousiast ontvangen en er komen meteen vragen over de verhuur. Medio 2021 komen de woningen op Klik voor Wonen beschikbaar voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar, op basis van loting. Inschrijfduur is dus niet nodig. Plus, de bewoners behouden hun opgebouwde inschrijftijd wanneer ze vertrekken rond hun 30e. Dat is bijzonder! Na de selectie van de kandidaten, volgt een gesprek met onze verhuurmedewerkers. Natuurlijk speelt de huurprijs ook een belangrijke rol. Inschatting is dat dit varieert tussen 425,- en 695,- euro per maand afhankelijk van de grootte van het appartement en de ligging, met recht op huurtoeslag.

5 groepen strijden om duurzame prijzen tijdens de pubquiz
Na de presentatie vormen de aanwezigen 5 groepen, ter voorbereiding op de pubquiz. Onder de zelfverzonnen namen: Nummer 1, Fuifje, Paddenstoel, Oranjes en Harde kern EL start de strijd. Ze hebben 8 rondes de tijd om zich te bewijzen op kennis van o.a. XEL, muziek, mobiliteit en sharing = caring. Duurzaamheid vormt de rode draad in de vragen.

Het is een spannende wedstrijd, met een tussenstand verschil van slechts 2 punten. Uiteindelijk doet Team Nummer 1 haar naam eer aan. Zij winnen de vouchers van XEL lunchroom: Lenti & Contenti. We delen duurzaamheidspakketjes uit. En als klap op de vuurpijl ook tegoedbonnen voor 5 uur gratis gebruik van een XEL deelauto. Met een bonusvraag sluiten we de avond af: enig idee hoeveel bomen er in Nederland staan? >scroll naar beneden>>