Samen met de gemeente Etten-Leur en de HuurdersBelangenVereniging Etten-Leur (HBV) feliciteren we jongeren met hun 18e verjaardag. Zij krijgen van ons een verjaardagkaart op de mat. Sowieso omdat het leuk is. Maar ook om ze te wijzen op de toekomstige woonmogelijkheden, wanneer ze hun vleugels willen uitslaan.

Denk je eraan om op eigen benen te gaan staan? Of roept het studentenleven jou?
Dan is het goed om te weten dat je gratis kunt reageren op een leuke kamer in Breda of Tilburg, via klikvoorkamers.nl. Je kan je hier inschrijven als je binnen nu en een jaar een studie gaat volgen of al volgt bij een Nederlandse onderwijsinstelling. Inschrijven is mogelijk van 16 tot 27 jaar.

Wie 18 is, kan zich bij klikvoorwonen.nl inschrijven voor een sociale huurwoning in West-Brabant
Je betaalt hiervoor eenmalig 17,50 euro. En daarna jaarlijks een tientje om te verlengen. Met dit account kun je trouwens ook een parkeerplaats of garage huren. Nog een laatste tip: zorg dat je een geldig identiteitsbewijs en inkomensverklaring van de belastingdienst bij de hand hebt. Dan is inschrijven zo gepiept.

Ook financieel moet je je eigen broek ophouden
Dat vraagt om verstandige beslissingen. Ben je zover dat je op huizen gaat reageren? Weeg dan af wat je aan huur wilt betalen. Dit is afhankelijk van jouw leefstijl en uitgaven. Soms kun je huurtoeslag krijgen. Dit hangt af van je situatie, je inkomen en de huurprijs. Op klikvoorwonen.nl lees je voor welke huurprijs jij kan huren.