Eind juni is de sloop van de 36 huurwoningen in de Van 't Hoffstraat en omliggende straten helemaal klaar. Tijd om ons op de nieuwbouw te richten. Drie partijen bogen zich afgelopen tijd over een plan voor de woningen die op deze plek terugkomen. Aannemer Hazenberg is als beste beoordeeld met "Kroon", het ontwerp van LEVS architecten.

Anton van Eekelen is projectleider bij Alwel en betrokken bij de realisatie: "Hazenberg is voor ons geen onbekende. De drie woongebouwen aan de Juvenaatlaan (Sering, Mimosa en Jasmijn) zijn ook door hen gerealiseerd. En op het Stationsplein bouwen ze nu aan woongebouw Rock."

nieuwbouwplan Kroon, architect: LEVS

De verschillende daken uit de directe omgeving gaven inspiratie
"De naam Kroon is te danken aan de vorm van de daklijn", vertelt Anton van Eekelen. "De nieuwbouw krijgt een kroonvormig dak. Dit idee komt van de diversiteit aan daken in de omliggende straten. Kroon bestaat uit twee woongebouwen met in totaal 70 huurappartementen. Eén ten oosten en één westen van Van 't Hoffstraat. En even verderop in de Heerma van Vossstraat komt nog een rijtje met 5 eengezinswoningen. Parkeren kan straks achter de woongebouwen."
ligging twee woongebouwen en 5 eengezinswoningen

De woongebouwen krijgen een doorgang
Dit is ook de plek waar de entrees voor de bewoners komen. Tussen de twee woongebouwen ontstaat een open ruimte. De invulling hiervan moet nog bepaald worden. De gemeente gaat buurtbewoners vragen om mee te denken over de mogelijkheden.

Eind dit jaar start de bouw
Het duurt nog even voordat de bouw begint. We streven ernaar om de omgevingsvergunning voor 1 augustus aan te vragen. Dan verwacht Hazenberg op 1 december van dit jaar te kunnen starten met de bouw. De eerste nieuwe buurtbewoners krijgen hun sleutels ongeveer in januari van 2023. De laatste woningen zijn een paar maanden later klaar, in mei.

De verhuur begint in de tweede helft van 2022
We bieden de woningen aan via Klik voor Wonen. 10 appartementen vallen in de vrije sector. De 5 eengezinswoningen en 60 appartementen zijn sociale huurwoningen. Interesse om hier te wonen? Schrijf je alvast in bij Klik voor Wonen en stel een tipbericht in voor nieuwbouw in Etten-Leur.

Meer informatie lees je op de projectpagina