Eind juni was de omgevingsvergunning rond. En dus kon Van Wijnen begin juli starten met de voorbereiding van het nieuwe woongebouw. De afgelopen periode bogen Alwel en Van Wijnen zich over het conceptontwerp en de verdere uitwerking van het plan, dat sinds eind vorig jaar op tafel lag. Ook ouderinitiatief Stichting Woonkompas Etten-Leur dacht hierover mee. Het ontwerp is nu klaar en voor iedereen te zien op de hekwerkdoeken. Alwel bestuurder Karo van Dongen en Marlijn Lodewijks, vestigingsdirecteur bij Van Wijnen Breda hingen ze dinsdag 20 juli op rondom de nieuwbouwlocatie aan de Van Genkstraat in Etten-Leur.

Sociale huurappartementen en woonproject voor jongvolwassenen
Karo van Dongen: "Gezien de grote vraag naar één- en tweepersoonswoonruimte, bouwen we hier 41 sociale huurappartementen met verschillende oppervlaktes, ongeveer 58 tot 68 m2. 13 appartementen verhuren we via Woonkompas aan jongvolwassenen met een beperking in het autistisch spectrum. Zij krijgen hier een 'zelfstandige' woonplek met passende begeleiding, waarbij de ouders de regie zelf in handen houden."

In contact met omwonenden
We vinden het belangrijk om de buurtbewoners en aangrenzende ondernemingen bij dit project te betrekken. Karo van Dongen: "Dat deden we tijdens drie waardevolle bijeenkomsten. Op verzoek van de omwonenden is de maximale bouwhoogte toen aangepast van 4 naar 3 bouwlagen. Wat vanaf nu gaat gebeuren op de bouwlocatie, daar houdt Van Wijnen de omwonenden van op de hoogte via nieuwsbrieven." Marlijn Lodewijks: "Wij kijken uit naar een mooie samenwerking die al in het eerste kennismakingsgesprek als vertrouwd voelde. We realiseren ons dat we als bouwer te gast zijn in een woonwijk. Daarom vinden wij het belangrijk om de omwonenden en de toekomstige bewoners op de hoogte te houden van de voortgang van de bouw." De gemeente houdt zich in overleg met Van Wijnen en Alwel bezig met de parkeerplaatsen, ontsluitingswegen, bomen en de groenstructuur.

Verhuur start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022
De betaalbare huurappartementen zijn geschikt voor iedereen van 18 jaar en ouder. We bieden ze aan via klikvoorwonen.nl. Het appartementengebouw wordt gebouwd volgens de laatste duurzaamheidseisen. Een elektrische luchtwarmtepomp koelt en verwarmt de woningen. Het appartementengebouw krijgt een collectief binnenterrein en een lift. Doordat de woningen naar buiten zijn gericht, ontstaat er een rustige en intieme sfeer in en rondom de binnentuin. Ook hebben alle appartementen op de begane grond een eigen fietsenberging. Interesse in een duurzaam en betaalbaar huurappartement? Zorg dan dat je ingeschreven staat en stel een tipbericht in voor nieuwbouw in Etten-Leur, wijk Baai.

Meer informatie: alwel.nl/kompas