Aureliahof. woonlocatie met geschiedenis

Het bijzondere Withofterrein met haar rijke historie is grotendeels al jarenlang in ons bezit. Omsloten tussen de monumentale bebouwing, de woningen aan de Bisschopmolenstraat en het kloostergebouw San Francesco ligt een braakliggend deel. Hiervoor hebben wij een nieuwe ideeën ontwikkeld. Er komen 45 huurappartementen. Het andere deel (direct naast het klooster) is verkocht aan NBU voor het bouwen van 40 vrije sector woningen.

Van Agtmaal bouwt Aureliahof: 45 huurappartementen
Kenmerkend voor het eerste ontwerp van Van Agtmaal zijn de verticale, monumentale lijnen die zijn terugzien in het klooster. Daarmee past dit bruingekleurde gebouw met verspringende gevel heel goed in de historische omgeving. Bovendien houdt dit ontwerp goed rekening met de privacy van de omliggende woningen. Het woongebouw krijgt vier bouwlagen, net als de Kloostergaard (dat ook door Van Agtmaal gebouwd is).

Juni 2022, gezien vanuit Het Withof

Maart 2022, op naar de volgende verdieping

Februari 2022, de begane grond van Aureliahof is klaar

Zo komt het nieuwe parkeerterrein er uit te zien

Aureliahof: ode aan de zusters
We hebben de Heemkundekring gevraagd om na te denken over een geschikte naam voor het woongebouw. Zij kwamen met het prachtige voorstel: Aureliahof. Het vormt een mooi eerbetoon aan de oudste zuster van het klooster, zuster Aurelia Monden, geboren in Etten.

Zuster Aurelia Monden

Verwachte planning
januari 2021 - afronden bestemmingsplanprocedure
eerste trimester 2021 - ontwerp
mei 2021 - aanvragen bouwvergunning
juli 2021 - start voorbereidingen (situatietekening inrit bouwweg)
november 2021 - start nieuwbouw
maart 2023 - oplevering