Locatie Kompas: betaalbare huurappartementen

Eind 2019 is op het terrein aan de Van Genkstraat in Etten-Leur (wijk Baai) het pand van de voormalige school Het Kompas door de gemeente gesloopt. Alwel is toen gevraagd om met een voorstel te komen voor nieuwbouw.

Sociale huurappartementen en woonproject voor jongvolwassenen
Gezien de grote vraag naar één- en tweepersoonswoonruimte, bouwen we hier 41 sociale huurappartementen met verschillende oppervlaktes (circa 58-68 m2). 13 appartementen verhuren we via het ouderinitiatief Stichting Woonkompas Etten-Leur aan jongvolwassenen met behoefte aan begeleiding. Zij krijgen hier een ‘zelfstandige’ woonplek met passende begeleiding, waarbij de ouders de regie zelf in handen houden.

Verhuur start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022
De betaalbare huurappartementen zijn geschikt voor iedereen van 18 jaar en ouder. We bieden ze aan via klikvoorwonen.nl. Het appartementengebouw wordt gebouwd volgens de laatste duurzaamheidseisen. Een elektrische luchtwarmtepomp koelt en verwarmt de woningen. Het appartementengebouw krijgt een collectief binnenterrein en een lift. Doordat de woningen naar buiten zijn gericht, ontstaat er een rustige en intieme sfeer in en rondom de binnentuin. Ook hebben alle appartementen op de begane grond een eigen fietsenberging. Interesse in een duurzaam en betaalbaar huurappartement? Zorg dan dat je ingeschreven staat en stel een tipbericht in voor nieuwbouw in Etten-Leur, wijk Baai.

Van Wijnen is in juli 2021 gestart met bouwen
Vier aannemers dienden hun plan in voor het woongebouw. De verschillende inzendingen zijn beoordeeld op kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, ontwerp en prijs. Van Wijnen sloot hier het beste op aan. 24 november 2020 gingen de handtekeningen digitaal onder de intentieovereenkomst. En begin juli ging de schop in de grond. De gemeente houdt zich bezig met de parkeerplaatsen, ontsluitingswegen, bomen, groenstructuur en speelruimte in de omgeving.

"We zorgen voor een fraai, subtiel ontworpen woongebouw met groene binnentuin, dat goed past in de omgeving"

De mening van omwonenden telt mee
We vinden het belangrijk om de buurtbewoners en aangrenzende ondernemingen bij dit project te betrekken. Dat deden we tijdens drie waardevolle bijeenkomsten. Op verzoek van de omwonenden is de maximale bouwhoogte aangepast van 4 naar 3 bouwlagen.

Nieuwsbrieven omwonenden

straatwerkzaamheden mei - augustus 2021

braakliggend terrein, november 2020

de gemeente sloopt het oude schoolgebouw, september-oktober 2019