Rock: hip & trendy wonen voor jongeren

Voormalige kantoorpand De 4 Leeuwen aan het Stationsplein 21-25 in Etten-Leur is gesloopt. Dat pand stond eerder grotendeels leeg. Vanaf maart 2021 bouwt Hazenberg hier een nieuw, trendy wooncomplex voor jongvolwassenen (18-30 jaar).


Betaalbaar wonen en delen
Het kantoorpand maakt plaats voor 75 appartementen, woonwerkwoningen en studio's van 25 tot 65m2. Uitgangspunt: sharing = caring. Daarom delen de jongeren een ontmoetingsruimte met wasmachines, sfeervolle buitenterrassen, leenfietsen en het gebruik van een auto.

Ontwerp van LEVS Architecten

Goed om te weten:

  • Leeftijd: 18-30 jaar
  • Huurprijsindicatie: 425 – 695 euro, met recht op huurtoeslag, exclusief servicekosten
  • Inclusief een abonnement voor de deelauto
  • Inschrijven via klikvoorwonen.nl
  • Oplevering: verwachting februari 2022
Voorwaarden
De nieuwbouwappartementen zijn voor jongeren tussen 18 en 30 jaar. We krijgen nu al vragen of je hier ook samen mag wonen, als één van beiden ouder is dan 30. Dergelijke voorwaarden zijn nu nog niet bekend.

Alvast inschrijven. De verhuur is nog niet gestart
Tijdens een woononderzoek in het voortraject gaven 600 jongeren aan dat zij interesse hebben om hier te wonen. Dit bevestigt hun behoefte aan woonruimte in Etten-Leur. Wanneer de verhuur precies start, maken we via de facebookpagina xelalwel bekend. We verwachten dat dit eind 2021 zal zijn. We bieden de woonruimten dan aan via klikvoorwonen.nl, dus schrijf je alvast in! Dat is sowieso goed als je (later) in West-Brabant wil huren. Stel je zoekprofiel in op: Centrum Oost, Nieuwbouw, Appartement en upload je inkomensverklaring 2020 (op te vragen bij de Belastingdienst) bij je inschrijving.

XEL Rocks!
De transformatie van kantoorgebouw naar trendy woongebouw volgen? xelalwel.nl of https://www.facebook.com/xelalwel/

Jonge ondernemers tijdelijk in kantoorpand

Tot 1 september 2020 gebruikten jonge ondernemers het gebouw voor kunst, werk, cultuur, sport, dans, innovatie en ontmoeting. Nu wordt het duurzaam gesloopt; alle materialen worden hergebruikt. Op ww.xelalwel.nl lees je het verhaal van stoffig kantoorpand tot hippe nieuwbouw voor jongeren.

Samen nieuwbouw invullen

Samen met gemeente, wijkvereniging, jongeren, tijdelijke bewoners, omwonenden, ondernemers en gebruikers van XEL gaven we invulling aan de nieuwbouw. Regelmatig organiseerden we hiervoor bijeenkomsten.