Tilia. 14 sociale huurwoningen op een prachtige plek

Op een prachtige locatie, dichtbij winkelcentrum Van Bergenplein in Etten-Leur, herontwikkelt Nederlandse Bouw Unie (NBU) een groot deel van het voormalige GGZ Breburg terrein. Hier komt een (nieuwbouw)plan met maar liefst 220 woningen: het Van Bergenpark.

14 sociale huurappartementen: Tilia
Het Van Bergenpark kenmerkt zich door het historisch markante Sint Antoniusgebouw, dat getransformeerd is naar een residentie met 20 appartementen. Rechts achter dit prachtig verbouwde, monumentale pand staan sinds 2022 14 sociale huurappartementen in Tilia, die NBU voor ons heeft gebouwd.

Sint Antonius

Ideaal wonen voor 1 of 2 personen, vanaf 18 jaar
De nieuwbouwappartementen van Tilia zijn ongeveer 50 m2 met 1 slaapkamer. Alle woningen krijgen een eigen (buiten)berging. En woon je in een appartement op de begane grond? Dan hoort daar ook een tuintje bij. De appartementen op de verdiepingen hebben géén balkon of loggia. De appartementen liggen aan: Leurse Branden 33-59.

Alle appartementen zijn gasloos en hebben een eigen luchtwarmtepomp met vloerverwarming. Bovenop Tilia liggen zonnepanelen, waar de bovenste twee appartementen gebruik van maken.

Bij het appartementengebouw is aandacht voor een groene omgeving. Bovendien komt er aan de straat een wadi (natuurlijke ruimte om regenwater op te vangen)

Namen van bomen
Bij de ontwikkeling van Van Bergenpark hebben alle gebouwen in 2019 een naam gekregen. Ze zijn vernoemd naar bomen die in het inrichtingsplan terugkomen. Zo is dit gebouw genoemd naar de boom Tilia.

Oplevering
De bouw is goed verlopen; de appartementen waren in het eerste kwartaal van 2022 klaar.

Bouwlocatie december 2021

Bouwlocatie oktober 2021

Bouwlocatie maart 2021

Bouwlocatie met rechtsonder de plaats waar de 14 sociale huurappartementen komen

Kijk op www.vanbergenpark.nl voor meer informatie over het nieuwbouwplan van NBU.