CP12: tijdelijke woningen Claudius Prinsenlaan 12

Alwel heeft het gebouw CP12 aangekocht van de gemeente Breda om er 55 huurwoningen in te maken. Dit doen we omdat er veel mensen zijn in Breda die een woning zoeken. Elke dag krijgen we veel vragen van mensen die een plek zoeken om te wonen. Het hebben van een eigen plek is belangrijk voor mensen om hun toekomst te verbeteren.

De gemeente wil ervoor zorgen dat er snel meer huurwoningen komen in Breda. In 2022 hebben ze besloten om snel 750 tijdelijke woningen te bouwen. Alwel helpt hieraan mee met de 55 huurwoningen in dit gebouw. Begin 2025 kunnen de nieuwe bewoners er komen wonen.

We zijn gestart met de verbouwing

We zijn officieel gestart. Want we willen snel klaar zijn, zodat mensen in 2025 hier kunnen wonen. Gemeente Breda heeft een omgevingsvergunning verleend. Maas Jacobs Bouwbedrijf BV doet de verbouwing . We verwachten dat de verbouwing een jaar duurt. Dat betekent dat de nieuwe bewoners er in het voorjaar van 2025 kunnen wonen!

Werkzaamheden 55 tijdelijke sociale huurwoningen Claudius Prinsenlaan gestart

Samen een plan maken

In het voorjaar 2024 maken we samen met de buurt een plan. Dit noemen we een leefbaarheidsplan. Hierin staat hoe we een fijne plek maken om te wonen voor iedereen.

Belangrijke info over de verbouwing

  • We vertellen omwonenden steeds hoe het gaat
  • De werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 16.00 uur, met mogelijk enkele uitzonderingen.
  • We voeren de verbouwing voornamelijk binnen in het gebouw uit.
  • Bouwmaterialen slaan we op in het gebouw en we plaatsen een bouwlift op het terrein (in de hoek bij de entree aan de achterzijde).
  • We proberen het laden en lossen zoveel mogelijk op het binnenterrein te doen.
Het deel van het kantoorgebouw dat aan de Wilhelminasingel grenst (nummer 14), blijft in gebruik door de Politie en B'WISE Incubator.


Heeft u vragen?

Bel met Claudia Meurs via 088-2552000 (werkdagen) of mail c.meurs@alwel.nl.


Publicatie op website van de gemeente Breda

Verkoop Claudius Prinsenlaan 12-14 en bouw tijdelijke woningen.

Verhuur gaat via Klik voor Wonen

Na de verbouwing bieden we de woningen aan via klik voor wonen. Wil je hier wonen en val je binnen de doelgroep? Zorg dan dat je ingeschreven staat. Dat is sowieso handig als je graag wil huren in West-Brabant.