Nieuwe woningen op Harley-locatie

Dit jaar gaan we beginnen met de bouw van 51 nieuwe huurwoningen op het oude Harley-terrein Op deze plek stond vroeger het pand van Harley-Davidson motoren.
Dat is dichtbij het centraal station en de binnenstad.

Moderne en duurzame woningen

We willen dat de woningen er modern en mooi uitzien en dat ze duurzaam zijn. Ook willen we dat mensen er graag wonen. We hebben gekozen voor het ontwerp Lofts & Gardens. Hiermee bouwen we aan een moderne en fijne buurt. We combineren compacte huizen met groene binnenplaatsen en gedeelde ruimtes, alles in een eigentijds design.

In Breda is een groot tekort aan betaalbare huurwoningen

Alwel ziet de Harley- locatie als kans om hieraan bij te dragen. Alwel heeft veel sociale huurwoningen in de wijk Linie. Zo'n tien jaar lang hebben we er volop ingezet op verbetering van de wijk. Bijvoorbeeld met leefbaarheidsprojecten en de verkoop van kluswoningen om zo een brede doelgroep aan te trekken.

Het is belangrijk dat er genoeg betaalbare huizen zijn in Breda. Want daar is echt een groot tekort aan. Daarom zijn we blij dat we deze nieuwe huizen kunnen bouwen.
We hopen dat de nieuwe huizen een fijne plek wordt voor de mensen die er gaan wonen. De bouw start in het 4e kwartaal van 2024.

Blind Walls Gallery

In het Lofts & Gardens ontwerp zie je op de afbeeldingen enkele muurschilderingen op verschillende gevels. Deze laten zien wat mogelijk is. Dit zijn nog niet de ontwerpen die op de muren komen. Alwel en Blind Walls Gallery werken samen aan de nieuwe muurschilderingen. Hiervoor betrekken we omwonenden. We organiseren bijeenkomsten met omwonenden waar we meer uitleg geven over de nieuwe muurschilderingen.

Omwonenden zijn betrokken

Tijdens verschillende bijeenkomsten zijn omwonenden meegenomen in de toekomstplannen van de Harley-locatie. Wensen, bezwaren en ideeën zijn meegnomen in de plannen. Omwonenden informeren we met nieuwsbrieven. Dat doen we ook tijdens de bouw.

Verhuur gaat via Klik voor Wonen

Zodra de woningen klaar zijn bieden we ze te huur aan via klik voor wonen. Wil je hier wonen? Zorg dan dat je ingeschreven staat.