Omlaag die meter stopt

De HuurdersBelangenVereniging Etten-Leur (HBV) en Alwel stoppen met de actie Omlaag die Meter. Huurders in gemeente Etten-Leur, Moerdijk en Terheijden konden gratis meedoen en zo hun energiekosten verlagen.

Energiecampagne van gemeente start eind juni
Omlaag die Meter stopt, omdat er een goed alternatief komt. Onze huurders (en andere in Etten-Leur) kunnen vanaf eind juni aansluiten bij Bespaar Etten-Leur, een initiatief van de gemeente.Eén plek voor gratis energie besparen
De gemeente Etten-Leur krijgt voortaan subsidie, zodat huurders kunnen meedoen aan de bestaande campagne Bespaar Etten-Leur. Vice voorzitter van de HBV Henk Smits: "Dat is goed nieuws voor onze huurders. Deze campagne bestond namelijk al, maar alleen voor huiseigenaren. Dat zorgde soms voor verwarring bij huurders. Straks kan iedereen in Etten-Leur voor gratis energiebesparende maatregelen terecht op dezelfde plek: bespaarettenleur.nl."

Corona heeft de HBV campagne niet geholpen
Bij Omlaag die Meter kregen huurders gratis persoonlijke energietips en 50 euro om energiebesparende producten te bestellen. "Het huisbezoek van een energiecoach maakte meteen duidelijk wat voor ieders persoonlijke situatie werkt. 247 Huurders meldden zich aan voor onze campagne. Helaas minder dan we vooraf bedacht hadden. Een huisbezoek van een energiecoach was niet altijd wenselijk of mogelijk. Door corona lag de campagne dan ook een tijd stil. Gelukkig hebben we vooral positieve reacties gehad van de huurders die meededen", vertelt Henk Smits. "Een aantal huurders is zich door de campagne bewuster geworden van de mogelijkheden om energie te besparen en hiermee hun woonlasten te verlagen."

Alle deelnemers krijgen persoonlijk post
Huurders die meededen met Omlaag die Meter ontvangen een brief. Henk Smits: "Daarin bedanken we ze uiteraard voor hun enthousiaste deelname. En we geven aan wat het stopzetten van de campagne voor hen betekent. Huurders in de gemeenten Moerdijk en Terheijden krijgen een tegoedbon als alternatief."
De gemeente informeert alle huurders over de campagne: Bespaar Etten-Leur. In deze campagne werken ze samen met uwEnergieloket en DuurSaam Etten-Leur. De gemeente stuurt eind juni 2021 een brief met een unieke code naar alle 7000 huurders in Etten-Leur om mee te doen.