Huur betalen


De huur is de vergoeding die je betaalt voor het gebruik van je huurwoning, garage, berging, parkeerplaats of volkstuin.
De huur betaal je voor de 1e van elke maand aan Alwel. Er zijn verschillende manieren waarop je de huur aan ons kunt betalen.

Servicekosten
Het kan zijn dat je naast de kale huurprijs maandelijks een bedrag betaalt voor de servicekosten.
Als je de servicekosten en de kale huurprijs bij elkaar optelt, vormen ze samen de bruto huurprijs, dat is het totale bedrag wat je iedere maand betaalt.


Problemen met je huur betalen?

Voorkom problemen en neem bij een betaalachterstand zo snel mogelijk contact met ons op. We zoeken dan samen met jou naar een oplossing.

  • We kunnen je bijvoorbeeld een betaallink sturen zodat je een gedeelte kunt overmaken.

  • Misschien is het mogelijk om een betalingsregeling met je af te spreken. Hiermee kun je de achterstand in maandelijkse termijnen aflossen. Voldoe je aan de voorwaarden? Je hoeft ons niet te bellen, sluit meteen online een betalingsregeling af.

  • Neem je liever contact op met een schuldhulpverleningsorganisatie? Hier vind je een overzicht van instanties die kunnen helpen bij schulden.

Instanties die kunnen helpen bij schuldenBreda
Gemeente Breda (Vroeg Eropaf Breda):
www.breda.nl


Etten-Leur

Meldpunt schuldhulpverlening, Loket ELz
076 502 4025 of Elz@etten-leur.nl

De Meedenkcoach:
www.meedenkcoach.nl


Surplus, Geld & Recht:
www.surplus.nl
Wist je dat Surplus ook een formulierenteam heeft wat hulp biedt bij het invullen van formulieren?


Roosendaal
Inwoners Ondersteuning Roosendaal:
www.inwonersondersteuningroosendaal.nl
Kijk op de website voor een spreekuur bij jou in de buurt.

Teveel betaald?


Teveel betaald?

  • Als je één van de bedragen via een automatische incasso hebt betaald, neem dan contact op met je eigen bank om de incasso terug te laten boeken (te storneren). Dit is de snelste manier om het bedrag terug op je rekening te krijgen.

  • Lukt dat niet? Dan storten we het bedrag terug op je rekening (Hiervoor hebben we iets meer tijd nodig. Alwel stuurt iedere vrijdag betaalopdrachten naar de bank).

  • Heb je geld tegoed vanwege een afrekening Service & Stookkosten? Dan staat de betalingstermijn vermeld in de afrekening die je hebt ontvangen.

Let op: Heb je een achterstand in je betaling? Dan verrekenen we wat je tegoed hebt van ons eerst met je achterstand!