Zonnepanelen: een slimme keuze!

Met zonnepanelen kun je zelf zonne-energie opwekken. Daarmee bespaar je meteen op de kosten voor stroom. Ook help je hiermee de CO2-uitstoot te verminderen. Een slimme keuze voor je portemonnee én de aarde dus. Je kunt nu heel makkelijk jouw zonnepanelen aanvragen via Alwel.

Geld besparen én meteen iets goeds doen voor de aarde?
Dat kan heel makkelijk met zonnepanelen. We geven onze huurders graag de kans om zelf voor zonnepanelen te kiezen op hun eengezinswoning. Bijvoorbeeld als je niet wilt wachten op planmatig onderhoud. Of als je bij eerdere projecten nog geen zonnepanelen kon kiezen.

"Een mooie kans om je woning duurzamer te maken, te besparen op je kosten voor stroom én iets goeds te doen voor de aarde."

De komende vijf jaar leggen we zonnepanelen op 4.500 daken. Ook bij jou?
Alwel huurders met een eengezinswoning kunnen zonnepanelen aanvragen. Het maakt dus niet uit of je in Breda, Etten-Leur, Roosendaal of een van de andere gemeenten woont. Wel vragen we je om zelf de zonnepanelen bij ons aan te vragen. Zo leggen we de panelen bij huurders die dit graag willen. Natuurlijk controleren we eerst of jouw dak geschikt is. Je weet dus snel waar je aan toe bent.

Maximaal 6 panelen van goede kwaliteit voor een vast bedrag per maand.

Via Alwel kun je zonnepanelen van goede kwaliteit laten leggen op je woning. Hiervoor betaal je een vast bedrag per maand in de servicekosten. Bij een set van 6 zonnepanelen betaal je iedere maand een bijdrage van € 12,96. Dat komt neer op € 2,16 per paneel. Voor dit bedrag heb je verder geen omkijken naar de installatie én het onderhoud of reparaties. Wel geef je zelf eventuele reparaties aan ons door. Je betaalt natuurlijk pas als de zonnepanelen op je dak liggen.

Een fijn extraatje vanuit huurdersorganisaties in Breda en Roosendaal.
De HuurdersBelangenVereniging Etten-Leur (HBV), Centrale Huurdersvereniging Alwel Breda (CHAB) en HuurdersAdviesRaad Roosendaal (HAR) werken graag mee om zo veel mogelijk huurders te helpen aan een set zonnepanelen. Daarvoor zetten twee verenigingen fusiebudget in om de panelen nog betaalbaarder te maken.

  • Roosendaal: HAR biedt een korting van € 0,37 per paneel per maand. Dat is een korting van € 2,22 voor een set van 6 zonnepanelen. Een set van 6 zonnepanelen kost dan € 10,75 per maand (€ 1,79 per paneel).
  • Breda: CHAB biedt een korting van € 0,37 per paneel per maand. Dat is een korting van € 2,22 voor een set van 6 zonnepanelen. Een set van 6 zonnepanelen kost dan € 10,75 per maand (€ 1,79 per paneel).
  • In Etten-Leur geldt geen korting op zonnepanelen vanuit de HuurdersBelangenVereniging Etten-Leur (HBV). Zij besteden het budget aan andere (groene) oplossingen. Wel kunnen huurders uit Etten-Leur een vergoeding (subsidie) voor de zonnepanelen aanvragen bij de Gemeente. Zij krijgen dan één keer een bedrag van € 150. Dit kan alleen als je zonnepanelen op je huurwoning laat leggen via Alwel (niet via HBV voor Zon).
Hoe werkt het aanvragen van zonnepanelen precies?

Flyer zonnepanelen: korte uitleg